Künefe Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Künefe Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Künefe Şerbeti

Künefe, Hatay ilimize özgü, lezzetli ve harika bir tatlıdır. Bu tatlının olmazsa olmazı olan şerbet, künefeyi daha da güzelleştirecektir. Şimdi sizlere künefe şerbetini nasıl hazırlayabileceğimizi anlatacağım.

Künefe Şerbeti Malzemeleri

  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Künefe Şerbeti Nasıl Yapılır?

Künefe tatlısı hazırlanmadan önce yapılması şart olan şerbetimiz hazırlanır. Şeker ve su bir tencereye konur ve kaynamaya bırakılır. Dibine tutmaması için sürekli karıştırılır. Şerbet kaynamaya başladığında, şekerin kesilmemesi için limon suyu eklenir. 10-15 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Künefe piştikten bir dakika sonra şerbet dökülür. Şerbet, tepsinin kenarlarından başlanarak dökülmelidir. Eğer tatlı hemen yenmeyecekse, şerbeti daha sonra da dökebilirsiniz. Bu basit ve lezzetli şerbet tarifini diğer tatlılarda da kullanabilirsiniz.

Şerbetin Püf Noktaları

Şerbetin kıvamını tutturmak için dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:

  • Şeker eriyene kadar karıştırmak önemlidir. Şeker tamamen erimeden limon suyu eklenmemelidir.
  • Şerbetin kıvamının çok yoğun olmaması gerekir, aksi takdirde tatlıya iyi nüfuz etmez.
  • Şerbeti dökerken tatlının sıcak, şerbetin ise soğuk olması gerekir. Bu, tatlının şerbeti daha iyi çekmesini sağlar.

Künefe Şerbetinin Diğer Tatlılarla Kullanımı

Künefe şerbeti, sadece künefe için değil, diğer şerbetli tatlılar için de oldukça uygundur. Örneğin, baklava, kadayıf ve revani gibi tatlılarda da bu şerbeti kullanabilirsiniz. Bu şerbet, tatlılara ekstra bir lezzet katacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Leyla

09 Mayıs 2024 Perşembe

Merhabalar. Künefe şerbetini hazırladıktan sonra künefen üzerine dökerken neden kenarlarından başlamamız gerekiyor. Ben genellikle gelişigüzel bir şekilde etrafında şerbeti gezdiriyorum. Bu durum kenarlarının yapışmaması için yapmamız gereken bir püf noktaları mı acaba? Bu konuyu açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhabalar,

Künefe şerbetini kenarlardan başlayarak dökmenizin sebebi, şerbetin tatlının tüm yüzeyine eşit şekilde dağılması ve kenarlarının kurumasını önlemektir. Eğer şerbeti gelişigüzel dökerseniz, şerbetin bir kısmı belirli bölgelerde yoğunlaşabilir ve künefenin bazı kısımları kuru kalabilir. ޞerbeti kenarlardan başlayarak dökmek, tatlının her tarafının eşit şekilde şerbetlenmesini sağlar ve daha dengeli bir lezzet elde etmenize yardımcı olur. Bu yüzden şerbeti kenarlardan başlayarak dökmenizi tavsiye ederim.

Sevgiler, iyi künefeler!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Limon Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Limon Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Şerbet Çeşitleri Nelerdir?

Şerbet Çeşitleri Nelerdir?

Demirhindi Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Demirhindi Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Lohusa Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Lohusa Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Kadayıf Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Künefe Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Künefe Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır?

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır?