Hazır Şekerpare Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Hazır Şekerpare Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Şekerpare Şerbeti:

Ülkemizde şekerli ve tatlı ürünler büyük bir ilgi görmekte ve yoğun bir şekilde tüketilmektedir. Gerek bayramlarda, gerek özel günlerde, hatta "şekerim düştü bahanesi" ile her fırsatta tatlı ve şeker çeşitlerini tüketmek, ülkece vazgeçemediğimiz bir alışkanlığımızdır.

Şekerpare tatlısı da bolca tükettiğimiz bir tatlı çeşididir. Ev hanımlarının misafirlerine ikram ettiği, erkeklerin ise bulundukları her ortamda asla geri çevirmediği şekerpare tatlısı, irmik, şeker, yağ, yumurta, vanilya ve çeşitlerine göre içine konulan çerezlerin bir araya getirilip fırında pişirilmesi ve (en önemli dokunuş olan) şerbetinin üzerine dökülmesi ile oluşan tarihi bir tatlı çeşididir. Ağır bir tatlı olan şekerpare, hazırlanış bakımından da özen gösterilmesi gereken bir tatlı ürünüdür.

Bazı ev hanımları şekerpare tatlısını hazır almak yerine kendileri el emekleri ile yapmak isteyebilirler. Özen gösterilmesi gereken bu tatlıya esas lezzeti veren şerbetidir. Şerbet yapımı da basit ama bir o kadar da zahmetli bir uğraştır.

Hazır Şekerpare Şerbetinin Yapılışı İçin Malzemeler:

  • Toz şeker
  • Su
  • Limon suyu

Hazır Şekerpare Şerbeti Nasıl Yapılır?

Toz şeker ve içme suyu karıştırılıp bir tencerede kaynatılır. Şerbetin kaynamaya başlaması ile tenceredeki şerbete yarım çay bardağı oranında limon suyu eklenir ve 5-6 dakika daha kaynatılır. Kaynatılan şerbet soğumaya bırakılır. Hazırladığınız şekerpare tatlısının üzerine (pişirdiğimiz şekerpareyi fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekledikten sonra) iyice soğuttuğumuz şerbeti dökeriz. Şerbetini döktüğümüz şekerpare tatlımız biraz dinlendirdikten sonra tüketilebilir.

Bazı ev hanımları şerbeti kendileri yapmak yerine hazır almak isteyebilirler. Hazır almak istedikleri şerbette dikkat etmeleri gereken husus, bazı esnaflar ve üreticiler maliyeti düşük tutmak için hazır şerbetlerde şeker pancarından üretilen şeker yerine mısır koçanından üretilen glikoz şerbeti kullanmaktadırlar. O yüzden hazır şekerpare şerbeti alırken şekerden mi yoksa glikozdan mı üretilmiştir diye öğrenmeleri gerekir. Unutmayın ki, hazır şekerparenin şerbeti şekerden yapılırsa çok daha lezzetli olur.

Ekstra Bilgiler:

Şekerpare yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi, tatlının lezzetini doğrudan etkiler. İrmik, yumurta ve yağ gibi temel malzemelerin taze olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, şerbetin kıvamı da tatlının lezzetinde önemli bir rol oynar. Şerbetin ne çok koyu ne de çok sulu olması gerekmektedir; ideal kıvamı tutturmak için dikkatli olunmalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadayıf Tatlısı Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Şekerpare Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Şekerpare Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Şerbet Nasıl Yapılır?

Şerbet Nasıl Yapılır?

Güncel

Badem Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Badem Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Lohusa Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Lohusa Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebek Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri