Hazır Künefe Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Hazır Künefe Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Künefe Şerbeti

Künefe, kökleri Osmanlı mutfağına dayanan ve günümüze kadar uzanan geleneksel bir tatlıdır. Özellikle Hatay iline özgü olan bu lezzet, şerbetli olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlıdır. Künefe, tuzsuz ve taze peynir ile yapılır. Kullanılan peynirin tuzsuz ve mutlaka taze olması gerekmektedir; aksi takdirde istenilen sonuç elde edilemez. Künefenin lezzetini artırmak için içine limon suyu, gül suyu veya portakal suyu gibi ekstra aromalar eklenebilir.

Künefenin Pişirilmesi

Künefe evde yapılacaksa, pişirme işlemi için fırın kullanılmamalıdır. Tepside hazırlanan künefe, kısık ocakta çevrilerek pişirilmelidir. Hazırlanan şerbet ise önceden hazırlanıp soğutulmalıdır. Künefe sıcak, şerbet ise soğuk olmalıdır. Künefe hazır olarak da temin edilebilir. Marketlerde hazırlanan ve dondurularak satışa sunulan künefe, evde sadece ocakta kızartılarak üzerine şerbet dökülerek servis edilebilir. Pratik bir tatlı arayanlar veya acil ikramlık ihtiyacı olanlar, hazır künefe ile misafirlerine ziyafet şöleni yaşatabilir.

Hazır Künefe Şerbeti İçin Malzemeler

  • 350 gram toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Hazır Künefe Şerbeti Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencereye toz şeker alınır ve üzerine su eklenir. Şekerin suyun içinde erimesi sağlandıktan sonra tencere orta harlı ocağa alınır. Kaynadıktan sonra ocak kısık ayara alınır. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edilir ve 4-5 dakika daha kaynatıldıktan sonra şerbet ocaktan alınır. Hazır künefe, fırın tepsisine alınarak kısık ateşte çevrilerek pişirilir. Alt tarafı piştikten sonra tepsiye ters çevrilir ve diğer tarafının pişmesi sağlanır. Pişen künefenin üzerine sıcakken soğumuş şerbet dökülür. Aksi halde künefe içindeki peynir erimez ve istenilen lezzet elde edilemez.

Pratik Bilgiler ve Öneriler

Hazır künefe şerbeti, özellikle zamandan tasarruf etmek isteyenler için mükemmel bir alternatiftir. Ayrıca, şerbetin yapımında doğal ve kaliteli malzemeler kullanılması, tatlının lezzetini ve kalitesini artıracaktır. Şerbetin kıvamının doğru ayarlanması, künefenin lezzetini doğrudan etkiler. Şerbetin fazla kaynatılması, şekerin karamelize olmasına ve künefenin tadının bozulmasına neden olabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şerbet Çeşitleri Nelerdir?

Şerbet Çeşitleri Nelerdir?

Mevlüt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Mevlüt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Gül Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Gül Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Kabızlık İçin Bal Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Kabızlık İçin Bal Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Şekerpare Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Şekerpare Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?

Güncel

Nar Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Nar Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ballı Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Künefe Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Künefe Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır?

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır?

Künefe Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Künefe Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Bal Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Bal Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri