Birçok tatlı çeşidine lezzet veren ve tatlıyı tatlı yapan şerbetidir. Şerbet hemen hemen her tatlıda aynı şekilde hazırlanmakta ve kullanmak istenen tatlı üzerinde gezdirilerek tatlıya lezzet vermektedir. Şerbet yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Siz de evde yaptığınız veya hazır aldığınız bir tatlının üzerinde şerbet gezdirmek istiyorsanız ve şerbet nasıl hazırlanır diyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Unutmayın ki evde kendi ellerinizle hazırladığınız tatlılar çok daha güvenilir ve gönül rahatlığıyla tüketilir. Sevdiklerine ve ev halkına tatlı yapan herkese vereceğimiz bu tarif ile şerbet hazırlamalarını tavsiye ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin. Şerbet Malzemeleri
Bir tencere içerisine suyu koyarak içerisine şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Şeker eriyince tencereyi ocağın üzerine koyarak ocağın altını açın. Hararetli bir ateşte kaynayana kadar sık sık karıştırın. Şerbet kaynayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve tencerenin kapağını kapatmadan kaynamaya bırakın. Kısık ateşte 10 dakika kadar kapağı açık bir şekilde kaynayan şerbet hafif koyulaşınca içerisine yarım limonun suyunu sıkın ve 5 dakika kadar daha kaynatın. Süre dolunca ocağın altını kapatarak şerbeti soğumaya bırakın. Birçok tatlının şerbeti de bu şekilde hazırlanmaktadır. Ekstra Bilgiler:
Afiyet olsun. |
Bakinaz
21 Mayıs 2024 Salıİyi günler yarın özel misafirlerim gelecek ve onlar için elimde baklava açtım. Yalnız hiç şerbetini yapamıyorum. Ne zaman şerbet yapsam şekerliyor. Acaba yanlış bir şey mi yapıyorum. Bu sefer şerbeti yaptığım zaman su miktarının şeker miktarından daha mı arttırsam şekerler mi? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim.
Cevap yazFerda
21 Mayıs 2024 SalıMerhabalar sevgili bakinaz baklava veya diğer şerbetli tatlıları yaparken şeker ve suyu aynı ölçüde koyabilirsiniz. Şeker bir kaç taşım kaynadıktan sonra bir çimdik tuz atın daha sonra yarın yemek kaşığı limon suyu korsanız Allah ın izniyle şekerlenmez afiyetle yersiniz.