Şerbet Nasıl Yapılır?
20 Haziran 2024

Şerbet Nasıl Yapılır?

Birçok tatlı çeşidine lezzet veren ve tatlıyı tatlı yapan şerbetidir. Şerbet hemen hemen her tatlıda aynı şekilde hazırlanmakta ve kullanmak istenen tatlı üzerinde gezdirilerek tatlıya lezzet vermektedir. Şerbet yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Siz de evde yaptığınız veya hazır aldığınız bir tatlının üzerinde şerbet gezdirmek istiyorsanız ve şerbet nasıl hazırlanır diyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Unutmayın ki evde kendi ellerinizle hazırladığınız tatlılar çok daha güvenilir ve gönül rahatlığıyla tüketilir. Sevdiklerine ve ev halkına tatlı yapan herkese vereceğimiz bu tarif ile şerbet hazırlamalarını tavsiye ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Şerbet Malzemeleri
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon
Bir tencere içerisine suyu koyarak içerisine şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Şeker eriyince tencereyi ocağın üzerine koyarak ocağın altını açın. Hararetli bir ateşte kaynayana kadar sık sık karıştırın. Şerbet kaynayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve tencerenin kapağını kapatmadan kaynamaya bırakın. Kısık ateşte 10 dakika kadar kapağı açık bir şekilde kaynayan şerbet hafif koyulaşınca içerisine yarım limonun suyunu sıkın ve 5 dakika kadar daha kaynatın. Süre dolunca ocağın altını kapatarak şerbeti soğumaya bırakın. Birçok tatlının şerbeti de bu şekilde hazırlanmaktadır.

Ekstra Bilgiler:

  • Şerbeti hazırlarken kristalize olmaması için şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya dikkat edin.
  • Şerbetin kıvamını kontrol etmek için bir kaşığın ucuyla biraz şerbet alıp soğutun. Parmaklarınızın arasında yapışkanlık hissediyorsanız kıvamı tutturmuşsunuz demektir.
  • Şerbeti tatlıya dökerken tatlının sıcak mı yoksa soğuk mu olması gerektiğine dikkat edin. Bazı tatlılar sıcak şerbeti, bazıları ise soğuk şerbeti tercih eder.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bakinaz

21 Mayıs 2024 Salı

İyi günler yarın özel misafirlerim gelecek ve onlar için elimde baklava açtım. Yalnız hiç şerbetini yapamıyorum. Ne zaman şerbet yapsam şekerliyor. Acaba yanlış bir şey mi yapıyorum. Bu sefer şerbeti yaptığım zaman su miktarının şeker miktarından daha mı arttırsam şekerler mi? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Ferda

Merhabalar sevgili bakinaz baklava veya diğer şerbetli tatlıları yaparken şeker ve suyu aynı ölçüde koyabilirsiniz. Şeker bir kaç taşım kaynadıktan sonra bir çimdik tuz atın daha sonra yarın yemek kaşığı limon suyu korsanız Allah ın izniyle şekerlenmez afiyetle yersiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meyan Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Limon Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Limon Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?

Güncel

Hazır Şekerpare Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Şekerpare Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri