Hazır Kadayıf Şerbeti

Hazır Kadayıf Şerbeti

Hazır kadayıf şerbeti, tatlıyı tatlı yapan özelliklerden biri de şerbettir. Tatlının türü ne olursa olsun üzerine dökülecek olan şerbet iyi ayarlanmalı ve kıvamına gelene kadar beklenmelidir. Kadayıf tatlıları nasıl yapılırsa yapılsın şerbet güzel ayarlanmadığı zaman istediğimiz düzeyde olmasını beklemek boşunadır. Kadayıf şerbeti için kullanılan malzemelerin ölçüsü iyi analiz edilmeli ve aynı olmalıdır. Örnek verecek olursak 3 bardak su ile hazırlanmışsa 3 bardak toz şeker eklenmesi gerekir. Bu ev yapımında da geçerlidir. Ölçü haricinde olan şerbetin kaynama süresi çok önem taşır. Hazır kadayıf şerbetinin ölçüleri kadayıfın miktarına değişkenlik göstermektedir. Kalbura bastı, baklava, şekerpare gibi hamurlu tatlılarda 2/3 ölçüsü kullanılır. Su olarak 2 su bardağı, şeker ise 3 su bardağı olacak şekilde ayarlanıyor. Sadece kadayıf için su ve şeker ölçüsü aynı olmalıdır. Hazır kadayıf tatlısı güzel olması için şerbet soğuk kadayıfın ise sıcak olması ve bu şekilde şerbet dökülmesi gerekir. Şerbet kaynatıldıktan sonra soğuması için bekletilir. Soğukluk ölçüsü olarak şerbet parmağı yakmayacak kıvamda olmasına dikkat edilmesi gerekir. Tatlı ve şerbet sıcak olursa hamurlaşır. Her ikisi soğuk olursa tatlı şerbetini çekmez ve kupkuru kalır. Şerbetlerin vazgeçilmezi olan limon hazır kadayıf için de olmazsa olmazlardandır. Limon şerbet ocaktan alınmasının ardından birkaç dakika önce ilave edilmesi gerekir. Şerbete ilave edilen limon şerbetin daha güzel kıvam almasını sağlayarak şerbetin şekerlenmesini önlemektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus eklenen limonun miktarıdır. Limon suyu şerbete çok fazla ve çok önce eklenirse şerbetin kıvamı aşırı koyu olabilir. Bu durumu önlemek için limon şerbet ocaktan alınmadan önce biraz bekletilmesi gerekir.

Hazır kadayıf şerbeti malzemeleri

  • Birkaç damla limon suyu
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı toz şeker.

Hazır kadayıf şerbeti hazırlanışı: Öncelikli olarak toz şeker ve su ufak bir tencerenin içine alınır. Tahta kaşık ile şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Tencere orta ateşte ocağa alınarak kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık olarak 10-15 dakika kaynamasının ardından içine limon suyu ilave edip 2-3 dakika kadar kaynatılarak şerbet soğuması için bir kenara alınmalıdır. Hazırlanan şerbet tatlıya yavaş yavaş her tarafına eşit şekilde dökülmesi gerekir. Bu sayede tatlı dağılmaz ve şerbetini daha iyi çekecektir. Şerbetlenen kadayıf servis edilmeden önce en 1 saat boyunda dinlendirilmesi gerekir.

Son Güncelleme : 26.11.2018 11:26:21

Hazır Kadayıf Şerbeti Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Hazır Kadayıf Şerbeti"
İyi günler eşim kadayıf aldı ve akşama çayın yanına tatlı yapmamı istedi. Fakat ne zaman kadayıf yapsam şerbeti şekerliyor. Acaba kadayıf tatlısına hazır şerbet döksem şekerler mi? Lütfen bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Hakem . 30.08.2018
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Badem Şerbeti
Badem Şerbeti
Badem şerbeti, aslında Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş olan bir kültürdür. Bu şerbet aslında herhangi bir tatlı içerisinde kullanılmayan ve insanlar tarafından gerek lezzeti nedeni ile gerekse faydaları nedeni ile bolca tüketilen bir içecektir. Faka...
Revani Şerbeti
Revani Şerbeti
Revani şerbeti pek çok kişi tarafından kolaylıkla hazırlanabilen bir şerbet olarak görülmektedir. Ancak bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde hazırlayacağınız şerbetin tadı olmayacak ve revaniniz de dilediğiniz tadı bulamayacaktır. Bazıları şerbe...
Reyhan Şerbeti
Reyhan Şerbeti
Reyhan şerbeti, özellikle ramazan ayında çok fazla tercih edilir. Diğer adı da fesleğendir. Ben reyhanı,salata ve bazı çorbalarda da kullanıyorum. Hoş koku ve tat veriyor. Reyhanın harika lezzetinin yanı sıra, bir çok faydası da vardır. Bağırsak sanc...
Etimek Şerbeti
Etimek Şerbeti
Etimek Şerbeti, diğer tatlı şerbetlerin den biraz farklıdır. Etimek çok hafif bir hamurdan elde edildiği için koyu kıvamlı bir şerbet hazırlayacağınız tatlının lezzeti için pek iyi sonuç vermeyebilir. Size vereceğimiz bu tarif ile sizde etimek tatlıs...
Lohusa Şerbeti
Lohusa Şerbeti
Lohusa şerbeti, Lohusa şerbeti yeni doğum yapılmış evde 40 gün süreyle yapılabilen ve gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Günümüzde sağlıksız, gazlı içecekler maalesef ki eski adetlerimizi unutturdu. Fakat, anadolu da terk edilmeyen yüzyıll...
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır
Baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava Türk mutfağının olmazsa olmaz bir tatlısıdır. Baklava yapmak marifet istediği gibi onun şerbetini yapabilmek yani kıvamını tutturmak ayrı bir beceri ve marifet istemektedir. Türkiye de en güzel ve lezzetli bakla...
Nar Şerbeti
Nar Şerbeti
Nar ŞerbetiNar cenneti diye bilinen Mersin'in Gülnar ilçesi ve çevre köylerinde yetişen gül gibi kırmızı taze nardan elde edilen şekerli içecektir. Nişan, söz gibi özel günlerde ailelerin anlaşması sonucunda, ağızları tatlı olsun diye tören yapılarak...
Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Şerbeti, Hangi tatlı çeşidinde olursa olsun tatlının şerbeti çok önemlidir. Şerbetin koyuluğu şeker oranı tatlıya lezzetini tamamlamaktadır. Hatta tatlıyı tatlı yapan şerbetidir. Bu nedenle şerbet yaparken püf noktalara dikkat edilmesi gerekm...
Gül Şerbeti
Gül Şerbeti
Gül şerbeti, Osmanlılardan günümüze kadar gelen harika bir lezzettir. Osmanlıda her sofrada mutlaka bulunurmuş. Özellikle, yemeğe başlamadan yada yemek geçişlerinde kullanılırmış. Çünkü; gül şerbeti mideyi rahatlatır ve yemekler arasındaki geçişte da...
Demirhindi Şerbeti
Demirhindi Şerbeti
Demirhindi Şerbeti; Arapça'dan adı Hint hurması anlamına gelen tamr-i hindi'den gelmekte olan demirhindi, baklagiller familyasından olup köken olarak Afrika'da özellikle Hindistan ve Mısır'da yetiştirilen bir bitkidir. Hint, Orta Doğu ve Güney Doğu ...
Kızılcık Şerbeti
Kızılcık Şerbeti
Kızılcık şerbeti, fayda açısında son derece faydalı içeceklerden diridir. Kızılcığın çok çeşitli işlemlerden geçerek suyundan elde edilen şerbet ile birçok insan fayda görürken, birçok insan da lezzetinden yararlanır. Günümüzde en çok çocukların ihti...
Osmanlı Şerbetleri
Osmanlı Şerbetleri
Osmanlı şerbetleri, şerbet, meyve, baharat, meyve çiçekleri gibi ürünlerden yapılan içeceklerdir. Osmanlı döneminde şerbetlere oldukça önem verilmekteydi. Daha çok serinlemek, susuzluk ihtiyacını gidermek ve şifa amacıyla tüketilmiştir. Bazı hastalık...

 

Hazır Şekerpare Şerbeti
Kadayıf Tatlısı Şerbeti
Baklava Şerbeti
Şerbet Nasıl Yapılır
Meyan Şerbeti
Şerbet Çeşitleri
Süt Şerbeti
Hazır Kadayıf Şerbeti
Şerbet
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır
Bitkisel Şerbet
Meyan Kökü Şerbeti
Bebek Şerbeti
Bal Şerbeti
Tatlı Şerbeti
Şekerpare Şerbeti
Sütlü Şerbet
Künefe Şerbeti
Badem Şerbeti
Revani Şerbeti
Reyhan Şerbeti
Etimek Şerbeti
Lohusa Şerbeti
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır
Nar Şerbeti
Kadayıf Şerbeti
Gül Şerbeti
Demirhindi Şerbeti
Kızılcık Şerbeti
Osmanlı Şerbetleri
Popüler İçerik
Bebek Şerbeti
Bebek Şerbeti
Bebek şerbeti, uzun yıllardan beri değişmeyen ve eskimeyen bir gelenektir. Bir anne bebeğini dünyaya getirdiği andan itibaren evde yapılıp ve gelen mi...
Bal Şerbeti
Bal Şerbeti
Bal Şerbeti: Bal birçok hastalığa deva çare olmuştur. Büyüklerimiz alimler her daim balı önermişler bol bol tüketmemizi tavsiye etmişlerdir. Peygamber...
Tatlı Şerbeti
Tatlı Şerbeti
Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelme...
Şekerpare Şerbeti
Şekerpare Şerbeti
Şekerpare ŞerbetiŞerbet Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş. Şerbet birçok şekilde tüketilir. Bitki şerbeti, tatlı şerbeti ve sütlü şerbetler gibi daha ...
Sütlü Şerbet
Sütlü Şerbet
Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma...
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti
Künefe ŞerbetiKünefe, Hatay İlimize özgü lezzetli ve harika bir tatlıdır. Her tatlının olmazsa olmazı olan şerbetimiz bu bu tatlımızı da dahada güzell...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kadayıf Şerbeti
Gül Şerbeti
Demirhindi Şerbeti
Kızılcık Şerbeti
Osmanlı Şerbetleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018