Kadayıf Tatlısı Şerbeti Kadayıf tatlısının yapımında şerbet hazırlığı en önemli aşamalardan biridir. Kadayıf tatlısı, çabuk yumuşayan ve bu yumuşama sonucu lezzetini kaybeden bir tatlı çeşididir. Bu nedenle kadayıf tatlısı yapmaya karar verdiyseniz, öncelikle şerbeti hazırlayıp bir kenara koymanız gerekir. Şerbet hazırlamak oldukça kolaydır; sadece birkaç pratik bilgiyle işinizi sağlama almanız yararınıza olacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki, şerbetin yapımı kadar, şerbetin doğru zamanda kadayıf tatlısı ile buluşturulması da başarılı bir tatlı için oldukça önemlidir. Şimdi, kıvamında bir kadayıf tatlısı şerbeti nasıl yapılır, buna birlikte bakalım. Her tatlının şerbeti benzer malzemelerle yapılır; ancak kullanılan şeker miktarı ve suyun ölçüsünün iyi ayarlanması gerekir. Ayrıca kadayıf tatlısı gibi birçok tatlının şerbeti, şekerlenme riski taşır. Tatlının şerbetinin az kaynatılması, tatlının hemen ertesi gün şekerlenmesine neden olabilir. Ayrıca yeterince kaynamadığı için şerbet koyulaşmaz ve su gibi görünür. Bu durumda tatlı, olması gerekenden daha fazla yumuşar ve istenilen görüntü ve lezzette olmaz. Şerbetin gereğinden fazla kaynatılması halinde ise şerbet çok koyulaşır ve tatlınız yine şekerlenir. Kadayıf Tatlısının Şerbeti İçin Malzemeler
Kadayıf Tatlısının Şerbeti Nasıl Yapılır? Bir tepsi kadayıf tatlısı yapabilmek için yaklaşık 650 gram tel kadayıf gerekmektedir. Paylaştığımız ölçü de bu miktarda yapılan kadayıf tatlısı içindir. Tel kadayıf tatlısı yaparken öncelikle şerbeti hazırlamanız daha doğru olacaktır. Şerbetin yapımı için öncelikle bir tencerenin içine toz şekeri ve sıcak suyu boşaltın. Tatlının şerbetini ocakta kaynatmaya başlayın. İlk etapta, yani kaynayana kadar ocağın ısısı yüksek olabilir. Tatlının şerbeti kaynamaya başladığında ocağın ısısını yarım ayarına alın ve kaynama anından itibaren yaklaşık 25 dakika boyunca kaynatın. Bu sürenin sonunda kadayıf tatlısının şerbeti istenilen kıvama gelmiş olacaktır. Şerbetin üzerine hemen limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin. Eğer tatlınızın şerbetini dökmek için önerilen bir zamanlama yoksa, kadayıf tatlısı şerbetinin süt mayalama ısısından biraz daha soğuk, kadayıfın ise tamamen soğuk olması şerbeti dökmek için ideal bir zamanlamadır. Bu yöntem, tatlının istenilen kıvamda ve lezzette olmasını sağlar. Ekstra İpuçları
Bu bilgiler ışığında hazırlayacağınız kadayıf tatlısı, hem göze hem de damak zevkine hitap edecek, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edecektir. |