Baklava Şerbeti Baklava şerbeti, tatlının yapımından daha önemli olan ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Tatlınızın tadı ve kıvamı ne kadar güzel olursa olsun asıl önemli olan şerbetin yapım ve döküm aşamasıdır. Uygun kıvamda dökülmeyen şerbet, ya da sıcaklığına ve soğukluğuna dikkat edilmeden dökülen şerbet, onca emeğinizi boşa çıkarabilmektedir.
Baklava Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler - 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
- Bir çay kaşığı ucuyla tuz
Bu malzemeler 40 cm genişliğinde yuvarlak bir tepsi baklava içindir.
Baklava Şerbeti Yapılışı
Öncelikle işe su, şeker ve tuzu tencereye koyup, ocağı açın. Başlangıçta karıştırmak, çok önemli bir detay gibi görünmese de şerbetin şekerlenmemesi açısından kesinlikle uyulması gereken bir püf noktadır. Zaten şerbete tuz koymaktaki amaç erken şekerlenmeye engel olmaktır. Limonu ise daha sonra ekliyoruz. Fakat ocaktan almadan hemen önce değil, yaklaşık 10 dk önce eklerseniz, şerbet şekerlenmeyecektir. Şerbet kaynadıktan sonra yaklaşık yarım saat kadar daha kaynatmaya devam ediyoruz. Başlangıçtaki kaynama ile daha sonraki kaynama arasında hem çıkardığı ses açısından hemde görünüş açısından farklılıklar olduğunu göreceksiniz. Baloncuklar daha da irileşecektir. Daha sonrasında ocağın altını kapatıyoruz. Şerbet biraz koyu kıvamda olmalı ki tatlı hemen şerbeti çekip, hamurlaşmasın. Tatlınız kat kat açılan gevrek bir tatlı ise, şerbeti biraz ılık dökün. Katı ve hamuru kalın bir tatlı ise, şerbeti sıcak dökmeye dikkat edin ve şerbetini döktükten sonra tepsinin üzerini kapatın. Tekrar hatırlatmakta fayda var diyerek, şerbetin sıcaklığına ve soğukluğuna dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Ilık dökeceğiniz bir şerbeti, ocaktan aldıktan 15 dakika sonra dökebilirsiniz. Şerbet çok sıcak olursa tatlınız hamur olacak, çok soğuk olursa da şerbetini çekmediği için kuru olacaktır. Ocakta unutup fazla kaynattığınız bir baklava şerbetiniz varsa, bir su bardağı sıcak su ilave ederek, biraz daha kaynatabilirsiniz. Şerbeti şekerlenmiş bir baklavanız varsa, tatlınızın içinde olduğu tepsiyi, sıcak suyun üzerine oturtarak, şekerin çözünmesini sağlayabilirsiniz. Son Güncelleme : 24.11.2018 04:12:39 Baklava Şerbeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Baklava Şerbeti" Bayramlarda ailecek baklava yapar gelen misafirlere ikram ederdik. Bayrama çok olmasına rağmen baklava yapmaya niyetlendim fakat diyetimi de bozmak istemiyorum. Baklava şerbetinde şeker yerine bal kullansam baklavanın tadı bozulur mu? Şemim . 06.10.2018 23:34:16 CEVAP YAZ |  | Badem Şerbeti | Badem şerbeti, aslında Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş olan bir kültürdür. Bu şerbet aslında herhangi bir tatlı içerisinde kullanılmayan ve insanlar tarafından gerek lezzeti nedeni ile gerekse faydaları nedeni ile bolca tüketilen bir içecektir. Faka... |  | Revani Şerbeti | Revani şerbeti pek çok kişi tarafından kolaylıkla hazırlanabilen bir şerbet olarak görülmektedir. Ancak bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde hazırlayacağınız şerbetin tadı olmayacak ve revaniniz de dilediğiniz tadı bulamayacaktır. Bazıları şerbe... |  | Reyhan Şerbeti | Reyhan şerbeti, özellikle ramazan ayında çok fazla tercih edilir. Diğer adı da fesleğendir. Ben reyhanı,salata ve bazı çorbalarda da kullanıyorum. Hoş koku ve tat veriyor. Reyhanın harika lezzetinin yanı sıra, bir çok faydası da vardır. Bağırsak sanc... |  | Etimek Şerbeti | Etimek Şerbeti, diğer tatlı şerbetlerin den biraz farklıdır. Etimek çok hafif bir hamurdan elde edildiği için koyu kıvamlı bir şerbet hazırlayacağınız tatlının lezzeti için pek iyi sonuç vermeyebilir. Size vereceğimiz bu tarif ile sizde etimek tatlıs... |  | Lohusa Şerbeti | Lohusa şerbeti, Lohusa şerbeti yeni doğum yapılmış evde 40 gün süreyle yapılabilen ve gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Günümüzde sağlıksız, gazlı içecekler maalesef ki eski adetlerimizi unutturdu. Fakat, anadolu da terk edilmeyen yüzyıll... |  | Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır | Baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava Türk mutfağının olmazsa olmaz bir tatlısıdır. Baklava yapmak marifet istediği gibi onun şerbetini yapabilmek yani kıvamını tutturmak ayrı bir beceri ve marifet istemektedir. Türkiye de en güzel ve lezzetli bakla... |  | Nar Şerbeti | Nar ŞerbetiNar cenneti diye bilinen Mersin'in Gülnar ilçesi ve çevre köylerinde yetişen gül gibi kırmızı taze nardan elde edilen şekerli içecektir. Nişan, söz gibi özel günlerde ailelerin anlaşması sonucunda, ağızları tatlı olsun diye tören yapılarak... |  | Kadayıf Şerbeti | Kadayıf Şerbeti, Hangi tatlı çeşidinde olursa olsun tatlının şerbeti çok önemlidir. Şerbetin koyuluğu şeker oranı tatlıya lezzetini tamamlamaktadır. Hatta tatlıyı tatlı yapan şerbetidir. Bu nedenle şerbet yaparken püf noktalara dikkat edilmesi gerekm... |  | Gül Şerbeti | Gül şerbeti, Osmanlılardan günümüze kadar gelen harika bir lezzettir. Osmanlıda her sofrada mutlaka bulunurmuş. Özellikle, yemeğe başlamadan yada yemek geçişlerinde kullanılırmış. Çünkü; gül şerbeti mideyi rahatlatır ve yemekler arasındaki geçişte da... |  | Demirhindi Şerbeti | Demirhindi Şerbeti; Arapça'dan adı Hint hurması anlamına gelen tamr-i hindi'den gelmekte olan demirhindi, baklagiller familyasından olup köken olarak Afrika'da özellikle Hindistan ve Mısır'da yetiştirilen bir bitkidir. Hint, Orta Doğu ve Güney Doğu ... |  | Kızılcık Şerbeti | Kızılcık şerbeti, fayda açısında son derece faydalı içeceklerden diridir. Kızılcığın çok çeşitli işlemlerden geçerek suyundan elde edilen şerbet ile birçok insan fayda görürken, birçok insan da lezzetinden yararlanır. Günümüzde en çok çocukların ihti... |  | Osmanlı Şerbetleri | Osmanlı şerbetleri, şerbet, meyve, baharat, meyve çiçekleri gibi ürünlerden yapılan içeceklerdir. Osmanlı döneminde şerbetlere oldukça önem verilmekteydi. Daha çok serinlemek, susuzluk ihtiyacını gidermek ve şifa amacıyla tüketilmiştir. Bazı hastalık... | | | Hazır Şekerpare Şerbeti | | Kadayıf Tatlısı Şerbeti | | Baklava Şerbeti | | Şerbet Nasıl Yapılır | | Meyan Şerbeti | | Şerbet Çeşitleri | | Süt Şerbeti | | Hazır Kadayıf Şerbeti | | Şerbet | | Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır | | Bitkisel Şerbet | | Meyan Kökü Şerbeti | | Bebek Şerbeti | | Bal Şerbeti | | Tatlı Şerbeti | | Şekerpare Şerbeti | | Sütlü Şerbet | | Künefe Şerbeti | | Badem Şerbeti | | Revani Şerbeti | | Reyhan Şerbeti | | Etimek Şerbeti | | Lohusa Şerbeti | | Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır | | Nar Şerbeti | | Kadayıf Şerbeti | | Gül Şerbeti | | Demirhindi Şerbeti | | Kızılcık Şerbeti | | Osmanlı Şerbetleri | Popüler İçerik | Bebek Şerbeti Bebek şerbeti, uzun yıllardan beri değişmeyen ve eskimeyen bir gelenektir. Bir anne bebeğini dünyaya getirdiği andan itibaren evde yapılıp ve gelen mi... | Bal Şerbeti Bal Şerbeti: Bal birçok hastalığa deva çare olmuştur. Büyüklerimiz alimler her daim balı önermişler bol bol tüketmemizi tavsiye etmişlerdir. Peygamber... | Tatlı Şerbeti Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelme... | Şekerpare Şerbeti Şekerpare ŞerbetiŞerbet Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş. Şerbet birçok şekilde tüketilir. Bitki şerbeti, tatlı şerbeti ve sütlü şerbetler gibi daha ... | Sütlü Şerbet Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma... | Künefe Şerbeti Künefe ŞerbetiKünefe, Hatay İlimize özgü lezzetli ve harika bir tatlıdır. Her tatlının olmazsa olmazı olan şerbetimiz bu bu tatlımızı da dahada güzell... | |