Badem Şerbeti

Badem Şerbeti

Badem şerbeti, aslında Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş olan bir kültürdür. Bu şerbet aslında herhangi bir tatlı içerisinde kullanılmayan ve insanlar tarafından gerek lezzeti nedeni ile gerekse faydaları nedeni ile bolca tüketilen bir içecektir. Fakat günümüzde bu şerbeti yapanların sayısı oldukça azalmıştır. Bu nedenle badem şerbetine, etrafta rastlamak oldukça zordur. Sizlerde çocuklarınıza ya da misafirlerinize badem şerbeti yaparak Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş olan kültürün onlar tarafından da tanınmasını sağlayabilirsiniz. Bu durumun yanı sıra badem şerbeti içerisinde bademin insan vücuduna sağlamış olduğu faydalardan daha fazlası bulunur. Bu nedenle özellikle çocuklarını başta olmak üzere bu şerbeti günlük olarak ya da iki günde bir yaparak birçok fayda görebilirsiniz. Bu faydaları birkaç hafta içerisinde hissedebilirsiniz. Badem şerbeti, aslında adından da belli olduğu gibi bademden yapılan muhteşem bir içecektir. Beyaz rengi ile direk olarak sütü anımsatan bu şerbet içerisinde şeker kullanıldığı için genellikle çok şekerli yapılır. Eğer isterseniz şekeri azaltarak daha az şekerli badem şerbeti yapabilirsiniz. Bu durumun yanı sıra badem şerbeti içerisinde çok fazla bir malzeme kullanılmamaktadır. Sadece birkaç malzeme çeşidi ile bu şerbeti güzel bir şekilde yaparak farklı lezzetler tadabilirsiniz. Şimdi badem şerbeti içerisinde kullanılacak olan malzemelerden başlayalım ve kolları sıvayarak bu şerbetin yapılışına geçelim.

Malzemeler:
  • Bir su bardağı badem,
  • Beş çorba kaşığı toz şeker,
  • Bir çay bardağı kabak çekirdeği,
  • Üç çorba kaşığı kadar gül suyu,
  • Yarım çay kaşığı kadar safran,
  • Beş su bardağı süt
Yapılışı:
Öncelikle tüm kabak çekirdeklerin kabuklarını çıkararak ayrı bir kase içerisine koyalım. Daha sonra ise malzemelerde bahsi geçen bademleri bir küçük tencere kullanarak iyice kaynatalım. Bir süre kaynayan bademlerin kabukları kendiliğinden çıkacaktır. Tüm bademlerin kabuklarını çıkardıktan sonra bir süre bu bademlerin kurumasını bekleyin. Bademler ne kadar kurursa o kadar iyi olacaktır. Tüm bademleri kurutmadan önce soğuk suda iyice yıkayın ve daha sonra kuruması için güneşli bir ortama ya da sıcak bir ortama serin. Bu işlem sonrasında diğer işleme geçin.

Şimdi elde ettiğimiz tüm bademleri yavaş yavaş havanda ince bir toz haline getirelim. Bademlerin toz haline getirilmesi sonrasında kabak çekirdeklerini de döverek toz haline getirin. Bu malzemeleri süt içerisine ekleyin ve bol bol kaynatın. Taşırmadan sürekli kaynatın ve bir tülbent yardımı ile sütü süzün. Geriye kalan badem ve kabak çekirdeği posalarını tekrar havanda aynı şekilde döverek tekrar süte ekleyin.

Bu işlemde ise badem şerbetinin şekerini ekleyelim. Bir süre kaynattıktan sonra gül suyunu badem şerbetine ekleyin ve iyice karıştırın. Bu arada safranı da ekleyin ve tekrar tekrar karıştırın. Artık badem şerbeti hazır. Şimdi afiyetle badem şerbetini servis yaparak tüketebilirsiniz. Badem şerbetinin önerilen servis şekli sıcak sıcaktır. Bu nedenle sizlerde badem şerbetini sıcakken içerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 02.12.2018 18:45:48

Badem Şerbeti Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Badem Şerbeti"
Ramazan ayında Sultanahmete yapmış olduğumuz gezi beni manevi açıdan çok mutlu etti. Ayrıca çok değişik lezzetler de tatma fırsatım da oldu. Badem şerbeti içmiştim. Hala tadı damağımda diyebilirim. Ben evde denemek istiyorum. Acaba badem şerbeti yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Badem şerbetinin hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Seher . 01.11.2018 18:20:27
CEVAP YAZ
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti
Künefe ŞerbetiKünefe, Hatay İlimize özgü lezzetli ve harika bir tatlıdır. Her tatlının olmazsa olmazı olan şerbetimiz bu bu tatlımızı da dahada güzelleştirecektir. Şimdi sizlere künefe şerbetini nasıl hazırlayabileceğimizi anlatacağım. Malzemeler1 ça...
Revani Şerbeti
Revani Şerbeti
Revani şerbeti pek çok kişi tarafından kolaylıkla hazırlanabilen bir şerbet olarak görülmektedir. Ancak bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde hazırlayacağınız şerbetin tadı olmayacak ve revaniniz de dilediğiniz tadı bulamayacaktır. Bazıları şerbe...
Reyhan Şerbeti
Reyhan Şerbeti
Reyhan şerbeti, özellikle ramazan ayında çok fazla tercih edilir. Diğer adı da fesleğendir. Ben reyhanı,salata ve bazı çorbalarda da kullanıyorum. Hoş koku ve tat veriyor. Reyhanın harika lezzetinin yanı sıra, bir çok faydası da vardır. Bağırsak sanc...
Etimek Şerbeti
Etimek Şerbeti
Etimek Şerbeti, diğer tatlı şerbetlerin den biraz farklıdır. Etimek çok hafif bir hamurdan elde edildiği için koyu kıvamlı bir şerbet hazırlayacağınız tatlının lezzeti için pek iyi sonuç vermeyebilir. Size vereceğimiz bu tarif ile sizde etimek tatlıs...
Lohusa Şerbeti
Lohusa Şerbeti
Lohusa şerbeti, Lohusa şerbeti yeni doğum yapılmış evde 40 gün süreyle yapılabilen ve gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Günümüzde sağlıksız, gazlı içecekler maalesef ki eski adetlerimizi unutturdu. Fakat, anadolu da terk edilmeyen yüzyıll...
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır
Baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava Türk mutfağının olmazsa olmaz bir tatlısıdır. Baklava yapmak marifet istediği gibi onun şerbetini yapabilmek yani kıvamını tutturmak ayrı bir beceri ve marifet istemektedir. Türkiye de en güzel ve lezzetli bakla...
Nar Şerbeti
Nar Şerbeti
Nar ŞerbetiNar cenneti diye bilinen Mersin'in Gülnar ilçesi ve çevre köylerinde yetişen gül gibi kırmızı taze nardan elde edilen şekerli içecektir. Nişan, söz gibi özel günlerde ailelerin anlaşması sonucunda, ağızları tatlı olsun diye tören yapılarak...
Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Şerbeti, Hangi tatlı çeşidinde olursa olsun tatlının şerbeti çok önemlidir. Şerbetin koyuluğu şeker oranı tatlıya lezzetini tamamlamaktadır. Hatta tatlıyı tatlı yapan şerbetidir. Bu nedenle şerbet yaparken püf noktalara dikkat edilmesi gerekm...
Gül Şerbeti
Gül Şerbeti
Gül şerbeti, Osmanlılardan günümüze kadar gelen harika bir lezzettir. Osmanlıda her sofrada mutlaka bulunurmuş. Özellikle, yemeğe başlamadan yada yemek geçişlerinde kullanılırmış. Çünkü; gül şerbeti mideyi rahatlatır ve yemekler arasındaki geçişte da...
Demirhindi Şerbeti
Demirhindi Şerbeti
Demirhindi Şerbeti; Arapça'dan adı Hint hurması anlamına gelen tamr-i hindi'den gelmekte olan demirhindi, baklagiller familyasından olup köken olarak Afrika'da özellikle Hindistan ve Mısır'da yetiştirilen bir bitkidir. Hint, Orta Doğu ve Güney Doğu ...
Kızılcık Şerbeti
Kızılcık Şerbeti
Kızılcık şerbeti, fayda açısında son derece faydalı içeceklerden diridir. Kızılcığın çok çeşitli işlemlerden geçerek suyundan elde edilen şerbet ile birçok insan fayda görürken, birçok insan da lezzetinden yararlanır. Günümüzde en çok çocukların ihti...
Osmanlı Şerbetleri
Osmanlı Şerbetleri
Osmanlı şerbetleri, şerbet, meyve, baharat, meyve çiçekleri gibi ürünlerden yapılan içeceklerdir. Osmanlı döneminde şerbetlere oldukça önem verilmekteydi. Daha çok serinlemek, susuzluk ihtiyacını gidermek ve şifa amacıyla tüketilmiştir. Bazı hastalık...

 

Hazır Şekerpare Şerbeti
Kadayıf Tatlısı Şerbeti
Baklava Şerbeti
Şerbet Nasıl Yapılır
Meyan Şerbeti
Şerbet Çeşitleri
Süt Şerbeti
Hazır Kadayıf Şerbeti
Şerbet
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır
Bitkisel Şerbet
Meyan Kökü Şerbeti
Bebek Şerbeti
Bal Şerbeti
Tatlı Şerbeti
Şekerpare Şerbeti
Sütlü Şerbet
Künefe Şerbeti
Badem Şerbeti
Revani Şerbeti
Reyhan Şerbeti
Etimek Şerbeti
Lohusa Şerbeti
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır
Nar Şerbeti
Kadayıf Şerbeti
Gül Şerbeti
Demirhindi Şerbeti
Kızılcık Şerbeti
Osmanlı Şerbetleri
Popüler İçerik
Meyan Kökü Şerbeti
Meyan Kökü Şerbeti
Meyan kökü şerbeti, ülkemizde en fazla güney illerimizde yapılan serinletici bir tariftir. Özellikle Adana'da çok tüketilir. Sıcak yaz günlerinde, ram...
Bebek Şerbeti
Bebek Şerbeti
Bebek şerbeti, uzun yıllardan beri değişmeyen ve eskimeyen bir gelenektir. Bir anne bebeğini dünyaya getirdiği andan itibaren evde yapılıp ve gelen mi...
Bal Şerbeti
Bal Şerbeti
Bal Şerbeti: Bal birçok hastalığa deva çare olmuştur. Büyüklerimiz alimler her daim balı önermişler bol bol tüketmemizi tavsiye etmişlerdir. Peygamber...
Tatlı Şerbeti
Tatlı Şerbeti
Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelme...
Şekerpare Şerbeti
Şekerpare Şerbeti
Şekerpare ŞerbetiŞerbet Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş. Şerbet birçok şekilde tüketilir. Bitki şerbeti, tatlı şerbeti ve sütlü şerbetler gibi daha ...
Sütlü Şerbet
Sütlü Şerbet
Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kadayıf Şerbeti
Gül Şerbeti
Demirhindi Şerbeti
Kızılcık Şerbeti
Osmanlı Şerbetleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018