Portakal suyu ile şerbetli kek nasıl yapılır?

Taze sıkılmış portakal suyunun enfes aromasıyla hazırlanan bu şerbetli kek, hem hafif hem de ferahlatıcı bir tatlı alternatifi sunuyor. Kekin yumuşacık dokusu, portakal şerbetiyle buluşarak misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek bir lezzet şöleni vaat ediyor.

19 Kasım 2025

Portakal Suyu ile Şerbetli Kek Tarifi


Malzemeler (Kek İçin):


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Malzemeler (Şerbet İçin):


  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • İsteğe bağlı: 1-2 damla portakal esansı

Yapılışı:

1. Kek Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
  • Sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Portakal kabuğu rendesi kullanacaksanız bu aşamada ekleyin.
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.

2. Pişirme:

  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin (temiz çıkmalı).

3. Şerbet Hazırlığı:

  • Kek pişerken, şerbet için su ve şekeri tencereye alın.
  • Şeker eriyene kadar karıştırın, 5 dakika kaynatın.
  • Ocaktan alın, portakal suyunu ekleyip karıştırın.
  • Şerbetin soğumasını bekleyin.

4. Şerbetleme:

  • Kek fırından çıkar çıkmaz, kürdanla üzerine delikler açın.
  • Soğumuş şerbeti kek sıcakken yavaş yavaş dökün.
  • Şerbeti çekene kadar oda sıcaklığında bekletin.

5. Servis:

  • Kek tamamen soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.

İpuçları:

  • Portakal suyunu taze sıkmak lezzetini artırır.
  • Şerbeti kek soğuduktan sonra dökerseniz şerbeti tam çekmeyebilir.
  • Üzerini çikolata sosu veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kadayıf Tatlısı Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Kadayıf Tatlısı Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Limon Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Limon Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Osmanlı Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Osmanlı Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Bal Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Bal Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Meyan Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Meyan Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Süt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Süt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Sıcak Bal Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
Sıcak Bal Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
;